Майка крие, че е бременна - убива новороденото момиченце и го хвърля в чувал

Новороденото си момиченце е убила 33-годишната Невена Тенева от димитровградското с. Сталево. Информацията бе потвърдена от полицията и прокуратурата.

Жената родила момиченце сама в схлупената си къщурка. Това станало, докато в същата стая били по-големите й момченца. Едното братче е на 7 г., а по-малкото - на 20 месеца. "Когато детето се е родило, е било живо. Майката го е оставила голо вън на студа и то е починало от измръзване", разказаха запознати със случая. Причината за смъртта е потвърдена и от извършената аутопсия в хасковската Съдебна медицина. След като пеленачето издъхнало, Невена сложила телцето в чувал и го захвърлила зад къщата.

На жените в Сталево им направило впечатление, че Тенева още не е бременна. "Лъжеше ни, че не е носила изобщо плод. Медицинската сестра я питаше бременна ли е пак, а тя отговаряше, че имала запек, затова била издута", споделиха жени от селото. Кметът на Сталево Пею Колев също забелязал промените при съселянката си. След като видял, че от няколко дни Невена вече не е с корем, а не се вижда и бебе, управникът се свързал с районния инспектор. Униформеният повикал колегите си. Дворът се изпълнил с криминалисти от Димитровград и Хасково. ПървоначалнÐ

¾ Тенева отричала да е раждала. Тя признала, когато я качили в патрулка на път за областния град, за да бъде прегледана от лекар.

"Беше ужасяваща гледка, когато Невена заведе полицаите до чувала. От него крачето на починалото момиченце стърчеше като на кукла", разказа потресен очевидец. Станалото е основна тема за разговори в селото. "И трите деца на Невена са от различни бащи. В момента е безработна, но получава помощи, а майка й Запрянка взима пенсия. До този случай не може да отречем, че се грижеше за двете момченца. По-голямото братче вече ходи на училище. Умно и будно дете, рецитираше и стихотворения по празниците в Сталево", разказаха съселяните на 33-годишната жен

а. Според тях детето е видяло какво прави майка му с новороденото сестриче. сега братчетата са отнети от Невена и са настанени от Агенция "Закрила на детето" в приемно семейство в Димитровград.

"Съжалявам за стореното от мен, но си искам децата", обясни през сълзи пред "Труд" Тенева, докато показва къде е изхвърлила трупа на бебето си. Нейната версия за станалото е, че плодът не мърдал в утробата й. "Притеснявах се, че ще е недъгаво и ще ме подиграват", споделя Невена. Тя твърди, че когато родила, детето не изплакало и цветът на кожата му бил синьо-зелен. Тези думи обаче за сега не се потвърждават от експертизите. "Като не е искала третото дете, да го беше дала за осиновяване, толкова хора чакат. А тя го уби", коментира потресена възрастна жена.

След 3-дневно задържане в ареста, районната прокуратура в Димитровград е наложила на Невена Тенева най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Срещу жената се води разследване за убийство от майка на рожбата си веднага след раждането. По този член от закона предвиденото наказание е до 3 г. затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини