Кунева доволна от метлата на Борисов

Когато в една страна премиерът се ангажира с една кауза, тогава политически по-лесно има резултат от усилията. Така вицепремиерът Меглена Кунева коментира заявките на премиера Бойко Борисов да измете корупцията от страната. Един от ресорите на Кунева е именно борбата с корупцията. Тя обаче не намери миналата година достатъчна подкрепа за новия закон за борба с корупцията по високите етажи на властта. „Когато говорим за антикорупционни мерки – нас ни критикуват за корупцията по високите етажи. Корупцията е въпрос на това как хората преценяват несправедливостта. Ако това усещане е високо, трябва да се отиде към извънредни мерки“, категорична бе Кунева за спрените от премиера заради съмнения крупни обществени поръчки.

„Не ни трябва успех по милост, трябва да си го заслужим“, заяви вицепремиерът по повод очакванията за възможното разделяне на евромониторинга на Румъния и България.

1100 споделят снимката на премиера

1100 души са споделили снимката на премиера Бойко Борисов във фейсбук, на която той държи метлата, подарена му от чистачките на летище „София“. Близо 15 000 души се надпреварват да го хвалят, укоряват и да дават съвети. „Категорично заявявам, че съм абсолютно решен да измета и изчистя цялата корупция в държавата, каквото и да ми коства това“, написа Борисов.

Кирил му отговаря, че му е писнало от 20 години да слуша едни и същи приказки, докато ефектът е, че 2 млн. българи са се „измели“ от България. Лусиана Хубавелкова обаче смята, че Борисов е призван да изчисти България от злото. Той получава и свещеническа благословия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини