Баща на 3 деца направил нарколаборатория във вилата си, задържани са 8 души

Осем души бяха задържани в Сливен, докато произвеждат синтетична дрога, при специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура - съобщи директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Чавдар Божурски. Акцията е проведена след оперативен сигнал на 18 февруари за направена заявка за производство на наркотик.

Нелегалната лабораторията е действала в частна вила в местността Мацулка край града. Открити са 20 гр. метаамфетамини, набор от съдове и вещи за производството му, 1 кг червен фосфор, 3 л солна и 4 л фосфорна киселина, таблетки против простудни заболявания и други прекурсори, както 2 незаконни пушки и 1 газов пистолет. Всички лица са били в ареста за 24 часа с изключение на организатора на нарколабораторията - 35-годишния Хасан Ю., който обитавал вилата.

С прокурорско разпореждане той е за 72 часа зад решетките, мярката си изтърпява в затвора в Бургас. Хасан бил баща на 3 малки деца. Официално се водел безработен. "Но спрямо него вече са предприети мерки за обезпечаване, тъй като вилата е със скъпо обзавеждане и оборудване, той и жена му имат два скъпи автомобила" - уточни ръководителят на Окръжната прокуратура в Сливен Пламен Стефанов. Отделно при претърсване в апартамент, собственост на Хасан, в сливенския кв."Клуцохор" са намерени още 10 гр амфетамини, суми от наркозависими и други вещи.

Останалите 7 лица са от различни населени места, включително и от съседни региони. Изяснява се дали, освен с производството, са се занимавали и с пласирането на наркотика. Единствената сред тях жена е Теодора А., на 25 г., от карнобатското с.Лозарево. Мъжете са на възраст между 21 и 40 години. Най-възрастният сред тях е братът на Хасан - Сали Ю., който заедно с Ахмед А. от сливенското с.Средорек са отговаряли за доставките. Сред задържаните са двама мъже от Карнобат, един - от Ямбол и Денчо Е. от сливенското с.Ичера, който е криминално проявен за кражби, грабеж и наркотици.

Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов заяви, че откритото количество червен фосфор е най-голямото досега и може да се предполага, че е било планирано производство на значително количество дрога. Досъдебното производство се води за производство и притежание на наркотични вещества и прекурсори. На 22 февруари прокуратурата ще поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Хасан Ю. Очаква се да бъдат предявени обвинения и на още едно от уличените лица.

Това е 11-тата поред нарколаборатория, която разкриват сливенските криминалисти от 2013 г. досега. Всички от задържаните до момента 18 лица са осъдени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини