Американският посланик в Скопие: Македонците още не са готови за избори

Според общата оценка на международната общност към момента в Македония няма условия за провеждане на легитимни, демократични и честни избори. Това е заявил американският посланик в Скопие Джес Бейли след края на срещата на представителите на ЕС и САЩ с временният премиер на страната Емил Димитриев, на която беше съобщено, че предсрочните парламентарни избори няма да се проведат на определената дата 24 април 2016 г., пише скопското електронно издание МКД, цитирано от Фокус.

„Загрижени сме във връзка с уведомленията за налагане на натиск и сплашване на избирателите. Всичко това е много разочароващо. Силно насърчаваме всички политически лидери, както мнозинството, така и опозицията, и институциите да останат изцяло посветени на договора от юни/юли, включително и досега предприетите стъпки от този договор. Ако изборите не могат да се състоят на предвидената дата, очаваме от политическите партии да работят много и предприемат необходимите мерки за осигуряване надежен изборен процес на най-ранната възможна дата“, казва в изявление посланикът.

Според изказването на посланик Бейли „сега са необходими усилията на всички за осигуряването на действително демократичен и легитимен изборен процес, като политическите лидери носят отговорността да върнат страната на нейния евроатлантически път.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят