Кон, ранен в катастрофа, стресна жители на Монтана

Кон, пострадал при катастрофа в Монтана, остана цяла нощ ранен край пътя и хвърли в потрес хората в близките жилища. Гражданите потърсиха от властта помощ на страдащото животно.

Пътният инцидент станал към 19 часа в неделя на улица „Патриарх Евтимий” в края на областния град. Оставено без надзор, впрегатно животно внезапно изскочило на пътя и автомобил го блъснал. На мястото пристигнал полицейски патрул и съставил протокол за катастрофата.

Шофьорът, униформените и зяпачите си заминали, а животното останало със счупен крак край пътя. Цяла нощ обитателите на близките блокове страдали заедно със стоновете на коня. На сутринта граждани се обадили в областната управа с настояване някой да помогне на животното.

„Собственикът на коня е издирен, той ще реши дали ще го лекува или ще го подложи на евтаназия”, заявиха от Областната дирекция на МВР. В покрайнините на Монтана от месеци бродят оставени без надзор коне, които застрашават и минувачи, и пътниците в автомобилите. Животните могат да предизвикат инцидент с много тежки последици!”, предупреждават граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини