Над 1500 камиона влязоха в Гърция

Над 1500 камиона са преминали от България към Гърция през ГКПП "Кулата". Вече е нормално движението и при останалите гранични пунктове, информира БНР. Засега няма официална информация от гръцките фермери за подновяване на блокадата.

За да се оптимизира работата по обработка на товарите, на граничния пункт "Кулата" са били командировани повече служители на "Гранична полиция", Агенция "Митници" и НАП. Като от сутринта в двете посоки са преминали повече от 3 000 тежкотоварни камиона.

От инициативния комитет на протестиращите превозвачи нямат информация за намеренията на гръцките фермери, но изразиха притеснение от това, че земеделската техника стои в граничната зона на "Промахон", заради което те запазват стачната си готовност. През ГКПП "Илинден-Ексохи" трафикът е нормален.

Междувременно тютюнопроизводители от района на Гоце Делчев заявиха, че заради двойната блокада голяма гръцка фирма, която от години е на нашия пазар, е престанала да изкупува тютюн. Големи количества от миналогодишната продукция залежават, няма и сигурност в изкупуването на недоговорирания тютюн заради трусовете в "Булгартабак".

Председателят на сдружение "Басма" Иван Сабахлъков предупреди за протести на тютюнопроизводителите и уточни, че изчакват приемането на Закона за тютюна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини