Анри учи "Арсенал" как да спре "Барса"

Тиери Анри раздава безплатни съвети на "Арсенал" как да отстрани "Барселона" в Шампионската лига. Според френския нападател, минал и през двата отбора, единственият шанс е игра на контраатаки. А това не е по вкуса на мениджъра Арсен Венгер. "Трябва да се внимава отзад, да се държи поне 30 процента топката и да има много смелост", рече Анри.

За "Арсенал" осминафиналите в Шампионската лига се превърнаха в проклятие. През последните пет сезона това е максималното стъпало за "артилеристите". Черната серия започна с отпадане именно от "Барса" - общ резултат 3:4. Освен това има две поражения от "Байерн", едно от "Милан" и едно от "Монако".

Откакто победи "Арсенал" във финала на Шампионската лига през 2006-а с 2:1, "Барса" спечели още три пъти трофея, включително и миналия сезон.

В другото дерби на вечерта Томас Мюлер обяви, че "Байерн" не се интересува просто от двубоите с "Ювентус", а от класирането на финала в Милано на 28 май. Двама от баварците - Артуро Видал и Кингсли Коман, се завръщат в Торино, където играха до миналия сезон. Единственият подобен случай в обратна посока е Марио Манджукич, който стана еврошампион с "Байерн", а сега води атаката на "Юве".

"Ще ми бъде много трудно срещу Сами Кедира, отборът им се защитава прекрасно - каза Видал. - През лятото отказах на "Манчестър Юнайтед", за да отида в "Байерн". Защо да не ме последва и Пол Погба? Много бих искал пак да играем заедно."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят