Астронавтите от "Аполо 10" чули странна музика от тъмната страна на Луната

Разсекретени материали от НАСА доказват, че американските астронавти от мисията "Аполо 10" са чули загадъчни звуци, преминавайки над тъмната страна на Луната, съобщава бТВ.

Звукозаписът, съдържащ разговор между астронавтите, става достъпен 47 години по-късно. Случката става реалност на петия ден от мисията им. Разговорът между астронавтите е описан на страница 241 от официалната стенограма.

Тъй като той се оказва много кратък, не грабва интереса им. На 22 май 1969 г. Томас Стафорд, Юджиън Сърнан и Джон Йънг прелитат над тъмната страна на Луната, ето и разговора между тях:

Юджийн Сърнан (пилот на лунния модул): Тази музика дори звучи космически, нали? Чу ли го? Този свистящ звук?

Томас Стафорд (командир на „Аполо 10”): Да.

Юджийн Сърнан: У-у-у-у... Според теб...

Джон Йънг (пилот на командния модул): И ти ли чу този свистящ звук?

Юджийн Сърнан: Да. Звучи като, нали знаеш... космическа музика.

Джон Йънг: Чудя се какво беше това.

Някои от почитателите на конспиративните теории определят случая като сигнал от извънземна форма на живот.

Реакцията на астронавтите показва колко са шокирани от случилото се, въпреки че те са добре обучени да разпознават космически звуци. По-късно те дори се съветват дали да споделят случая с НАСА.

Астрофизиците обясняват странните звуци със сместване на радиосигналите между космическия център в Хюстън и кораба на „Аполо 10”.

Възможно е източникът на звуците да са радиовълни, излъчвани от останалите планети в Слънчевата система, уловени от антените.

Техните звуци наистина напомнят музика.

Коментари

Задължително поле