Спорове в таекуондото пречат на финансирането

По повод публикация в „Труд”

Във връзка с публикация във в. „Труд” за 19-годишния Йордан Колев със заглавие „Шампион по таекуондо продава мартеници, за да ходи по състезания”, Министерството на младежта и спорта би желало да внесе следното уточнение:

ММС финансира спорните федерации след подадени от тях проекти.

През 2015-а Българската федерация по Таекуондо WTF не е включила Йордан Колев в проекта си и не е поискала средства за него. След спечеления от Колев през 2015-а сребърен медал на европейското за младежи до 21 г. се предвижда той да бъде подпомогнат за 2016 г. с 8000 лв. за подготовка и възстановяване и 4800 лв. месечни средства.

Към настоящия момент договорът между БФ Таекуондо WTF и ММС не е сключен заради вътрешни проблеми във федерацията. На общо събрание на федерацията на 15 юли 2015 г. е избран нов председател, но поради подадена жалба срещу избора му той все още няма регистрация в съда.

С оглед създалата се ситуация ММС е готово да съдейства според правомощията си на младия състезател, за да не се наруши неговата подготовка и да се осигури участието му в състезания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт