Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

16 000 лв. струва старица, нахапана до смърт от питбули

16 000 лв. струва смъртта на нахапана до смърт 86-годишна старица от питбули в русенското село Червена вода. Районният съд постанови Пресиян Костадинов и леля му Анелия Коева да платят на сина на Димитра Георгиева общо 16 000 лв. обезщетение с лихвите и 1100 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва пред окръжния съд в крайдунавския град.

Магистратите приемат за справедливо обезщетение от около 50 000 лв., но искът е значително по-нисък и затова е уважен изцяло. Размера му се мотивира с „възрастта на починалата жена и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта й“. По делото е доказано, че тя е издъхнала от остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, обща интоксикация и остра кръвозагуба от разкъсно-контузни рани по тялото.

На 29 март м.г. питбулите Цезар и Клеопатра прескачат оградата и нападат бабата. Старицата отивала при съседи, но виковете и ударите й по заключената входна врата изнервила животните. Стопанинът им бил на лекции във Велико Търново и ги оставил на леля си. Въпреки усилията на лекари в МБАЛ – Русе, баба Димитра почива за броени дни.

Пресиян Костадинов е осъден на 1,8 г. затвор условно с 4-годишен изпитателен срок и 500 лв. глоба. Леля му Анелия Коева, която също не е положила достатъчно грижи за Цезар и Клеопатра, получава 1,4 г. затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и 300 лв. глоба.

Окръжният съд отмени решението на районните магистрати кучетата да се отнемат в полза на държавата и да се умъртвят. Съдбата им ще решат общината и Областната дирекция по храните в Русе.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.