Ген. Киров: Заплахата към Борисов цели предсрочни избори

Заплахата, отправена с писмо с патрони към премиера Бойко Борисов, цели предизвикването на предсрочни избори. Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров пред Нова телевизия.

Той призова службите да разберат дали заплахите, както към Борисов, така и към Делян Пеевски, са просто опити за сплашване или реални предупреждения.

„Налице е поредица от опити да се нагнетява напрежение в страната и те вероятно са свързани с определени икономически интереси”, коментира още ген. Киров.

Според ген. Киров разгласяването на двата случая може би е тактически ход от страна на службите с цел сплашване на евентуалните извършители на готвени покушения срещу премиера и депутата от ДПС.

„България е светлото прозорче на Турция към цивилизована Европа. Анкара си дава сметка за това и едва ли ще предприеме по-сериозни стъпки към влошаване на двустранните отношения”, коментира ген. Киров по повод обтегнатите дипломатически отношения между България и Турция, след като страната ни обяви за персона нон грата турското аташе по социалните въпроси в Бургас Угур Емироглу.

Друг бивш директор Димо Гяуров пък е на мнение, че заплахата срещу Бойко Борисов е „доста глупав PR”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини