Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Атанас Фурнаджиев подаде оставка като Вицепрезидент на БФС

Българите вярват повече на Путин, отколкото на Меркел Това показва проучване на изследователския център „Пю”

„Витрувиански човек” на Да Винчи показват в Лувъра

Coфийcĸият гpaдcĸи cъд отмени промяната на режима на Бyдимиp Kyйoвич

744 предприятия движат икономиката Само 35 са големите компании в строителството, а 10 са в селското стопанство

Пускат нова банкнота от 50 лв.

Турция вдига разходите за отбрана с още 5 млрд. долара

Започна заседанието на Европейския съвет (СНИМКИ)

Херо остава далеч от националния

Ще строят нов пътен възел за връзка с магистрала „Тракия“ в Сливенско

Всяко пето българче с наднормено тегло

Българите вярват на евроинституците, на родните – не

Българските граждани имат по-голямо доверие в институциите на Европейския съюз, отколкото в родните, показват резултатите от допитване на Евробарометър, проведено в края на миналата година, съобщават от ЕК.

Според данните доверието в Европейската комисия е 41%, а в националното правителство – 23%. Почти половината от българите се доверяват на Европейския парламент, докато три четвърти от тях изпитват съмнения по отношение на дейността на Народното събрание.

Най-положителният аспект от членството на България в ЕС е възможността за свободно движение на хора, стоки и услуги между страните членки – 75% от анкетираните го посочват като един от трите добри аспекта, а 42% го поставят на първо място.

„Високото доверие в европейските институции е знак, че хората оценяват работата, която вършим. Това не трябва да ни успокоява. Продължаваме да търсим решения на проблемите, които ги вълнуват – бежанската криза и мерките за ограничаване на незаконната миграция, запазване на свободата на движение, допълнителен ръст на икономиката. Така гражданите ще бъдат сигурни, че ЕС им помага да живеят по-добре“, заявява зам.-председателят на ЕК с ресор бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева.

68% от обществото се обявява за създаване на обща европейска политика по отношение на мигрантите. 95% от българите гласуват за въвеждане на допълнителни мерки срещу незаконната имиграция.

Над половината от българските граждани (58%) подкрепят идеята за споразумение за свободна търговия и инвестиции между ЕС и САЩ, като водещи световни, икономически сили.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.