Теменужка Петкова: Всички енергийни дружества приключват 2017 г. на печалба

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград от утре

Румен Радев проведе среща с Андрей Бабиш

Задържаха още един от осъдените за грабежа в дома на семейство Анчови

Грипът настъпва и към област Монтана

Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

12,2 млн. евро за проекти в пограничния район между България и Сърбия

Ураганен вятър събори 6 ел. стълба в благоевградско село

Майк Пенс: Американското посолство ще бъде преместено в Ерусалим до края на следващата година

В Германия заловиха наш наркодилър, избягал от правосъдието

Испански съдия отказа да преиздаде европейската заповед за арест на Пучдемон

Отменят грипната епидемия в Перник В София заболяемостта спада

Българите вярват на евроинституците, на родните – не

Българските граждани имат по-голямо доверие в институциите на Европейския съюз, отколкото в родните, показват резултатите от допитване на Евробарометър, проведено в края на миналата година, съобщават от ЕК.

Според данните доверието в Европейската комисия е 41%, а в националното правителство – 23%. Почти половината от българите се доверяват на Европейския парламент, докато три четвърти от тях изпитват съмнения по отношение на дейността на Народното събрание.

Най-положителният аспект от членството на България в ЕС е възможността за свободно движение на хора, стоки и услуги между страните членки – 75% от анкетираните го посочват като един от трите добри аспекта, а 42% го поставят на първо място.

„Високото доверие в европейските институции е знак, че хората оценяват работата, която вършим. Това не трябва да ни успокоява. Продължаваме да търсим решения на проблемите, които ги вълнуват – бежанската криза и мерките за ограничаване на незаконната миграция, запазване на свободата на движение, допълнителен ръст на икономиката. Така гражданите ще бъдат сигурни, че ЕС им помага да живеят по-добре“, заявява зам.-председателят на ЕК с ресор бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева.

68% от обществото се обявява за създаване на обща европейска политика по отношение на мигрантите. 95% от българите гласуват за въвеждане на допълнителни мерки срещу незаконната имиграция.

Над половината от българските граждани (58%) подкрепят идеята за споразумение за свободна търговия и инвестиции между ЕС и САЩ, като водещи световни, икономически сили.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.