На 18 юни 2018 да почерпят

Мария пак се разголи

Изпусната дузпа спря първия стриптийз

1000 лв. глоба за родител, убил зло куче Отнемат му и пушката

Трилър тръпки с Дженифър Гарнър „Peppermint” е режисиран от Пиер Морал

Първият арестуван фен е жена

Любов в „Стая с камина” Нов сборник с къси разкази от Димитрина Бояджиева

Един загинал и трима пострадали при влакова катастрофа в Казахстан

България вече граничи със Северна Македония (обзор) Протести съпроводиха церемонията край Преспанското езеро

Едва 50 души събра протестът на сините, червените и зелените

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 18 юни 2018

Фалстарт за световния шампион Германия

Вoенни от 8 армии ще отблъскват „агресор“ В Saber Junction 18 ще участват бойци от България, САЩ,Германия, Полша, Румъния, Естония, Литва и Латвия

Анастасия Мозер: Изборната победа на НДСВ през 2001 г. беше удар по усилията за промяна на България

В Испания пристигна и последният кораб с мигранти, спасени от “Акуариус”

Българите вярват на евроинституците, на родните – не

Българските граждани имат по-голямо доверие в институциите на Европейския съюз, отколкото в родните, показват резултатите от допитване на Евробарометър, проведено в края на миналата година, съобщават от ЕК.

Според данните доверието в Европейската комисия е 41%, а в националното правителство – 23%. Почти половината от българите се доверяват на Европейския парламент, докато три четвърти от тях изпитват съмнения по отношение на дейността на Народното събрание.

Най-положителният аспект от членството на България в ЕС е възможността за свободно движение на хора, стоки и услуги между страните членки – 75% от анкетираните го посочват като един от трите добри аспекта, а 42% го поставят на първо място.

“Високото доверие в европейските институции е знак, че хората оценяват работата, която вършим. Това не трябва да ни успокоява. Продължаваме да търсим решения на проблемите, които ги вълнуват – бежанската криза и мерките за ограничаване на незаконната миграция, запазване на свободата на движение, допълнителен ръст на икономиката. Така гражданите ще бъдат сигурни, че ЕС им помага да живеят по-добре”, заявява зам.-председателят на ЕК с ресор бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева.

68% от обществото се обявява за създаване на обща европейска политика по отношение на мигрантите. 95% от българите гласуват за въвеждане на допълнителни мерки срещу незаконната имиграция.

Над половината от българските граждани (58%) подкрепят идеята за споразумение за свободна търговия и инвестиции между ЕС и САЩ, като водещи световни, икономически сили.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.