Най-големият полицейски синдикат плаши с протести заради промените в Закона за МВР

Промените в Закона за МВР отново изправиха полицейските синдикати на нокти. Най-големият от тях - Синдикалната федерация на служителите от МВР (СФСМВР), обяви готовност за протести.

След като в началото на месеца синдикатите скочиха заради орязването на обезщетенията при пенсиониране от 20 на 12 заплати, днес от Управителният съвет на СФСМВР твърдят, че "планираната „реформа“ не решава на качествено ниво нито един от проблемите в МВР, дори напротив – ще затрудни и дори блокира дейността на МВР за неопределен период от време".

Синдикална са силно обезпокоени, че приетият на заседание на Министерски съвет на 18 февруари 2016 г., Законопроект за изменение и допълнение на Закона за МВР не е достъпен и публикуван на сайта на Народното събрание, но и защото продължава неглижирането на необходимостта от провеждане на публичен дебат за ролята и функциите на МВР.

От синдиката заявяват още, че проведените разговори и срещи между представителите на политическото ръководство на МВР са били формални. "Предложенията не бяха реално обсъждани и за пореден път станахме свидетели на авторитаризъм в едно ведомство, което декларира, че е демократизирано", твърдят още от СФСМВР в прессъобщение до медиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини