Полицията ще следи всеки ден за гонки на "Бършен" в Сливен

Охраната на бившето летище "Бършен" да се увеличи поне с още 1 охранител поради голямата площ на обекта, като им се осигури служебен автомобил за обход по време на наряд и бърза реакция при нужда - това са част от 10-те препоръки, които ОД на МВР-Сливен отправи към кмета на града Стефан Радев.

Препоръките са изготвени съвместно от представители на полицията и на Общинската фирма за охрана и СОТ. Това стана след смъртоносната нелегална гонка на бившето летище на 21 февруари, при което загинаха двама младежи, а трима бяха ранени.

Теренът на бившето летище се стопанисва от общината в Сливен. Площта му е огромна, възлиза на над 5 хил.дка. На обекта били назначени няколко души охрана, които се редували по един на смяна. По тази причина от ОД на МВР настояват смените да се подсилят с още един пазач.

От полицията съобщиха, че техни служители вече ще правят ежедневни проверки на място за незаконни скоростни надпревари, както и за работата на охраната. Част от препоръките на МВР са за ограничение на достъпа до летищната писта.

Ден по-рано зам.-кметът Стоян Марков съобщи, че ще бъдат поставени тежки бетонови ограждения, които няма да могат да бъдат премествани, и ще има ровове. На входа на летището ще бъдат монтирани забранителни знаци за навлизане в него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини