Разследват счетоводителка за укриване на документи

Разследват счетоводителка от Велико Търново за укриване на счетоводна документация на частна фирма от НАП. 38-годишната Наталия М. станала обект на проверка от Районната прокуратура и на полицията, след като изчезнала с архива на дружеството и в продължение на 13 дни била в неизвестност.

Случаят се разиграл в началото на февруари. От приходната институция захванали ревизия на фирмата и нейни контрагенти и съответно поискали за проверка фактури за сключваните сделки за изминал 5-годишен период. Проверяваното дружество ползвало услугите на счетоводната кантора на Наталия М., при която били папките с документи.

Вместо да предостави на данъчните исканите бланки, на 5 февруари счетоводителката мистериозно изчезнала. От НАП уведомили собствениците на фирмата, че не са получили исканите фактури. Бизнесмените захванали да търсят финансистката, но след като не я открили, алармирали Районната прокуратура и полицията. Така Наталия М. била обявена за национално издирване.

Едва на 18 февруари, когато полицаи отново отишли на домашния и адрес, жената се показала на входната врата. Тя заявила, че през цялото време си била в къщи, но била болна и заради това не е ходила на работа.

Във вторник тя се явила в полицията, дала е показания и е предоставила цялата документация на ревизираната фирма. По случая е образувано досъдебно производство по чл.319 от НК за укривателство на счетоводни документи, но засега на финансистката не и е повдигнато обвинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право