Соломон Паси: Има огромна бежанска заплаха за България, 1 милиард африканци тръгват към Европа

Има огромна бежанска заплаха за страната ни. Ние сме 7 милиона, а очакваме 14 милиона бежанци да влязат в България до 2030 година, а това е колосално число. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси пред bTV.

Още през 2003 година имаме доклад в Атлантическия клуб за опасността от това. От Африка може да се очакват около 1 милиард емигранти в следващите 10 години. Ако не вземем мерките сега, тази вълна ще ни залее, предупреди Паси.

Дълбоко се лъже всеки, който си мисли, че след като бежанците сега минават през Македония и Гърция, ще ни се размине. Те минават от там по случайност и заплахата пред нас е реалност, посочи бившият външен министър.

По думите му няма магическо решение за миграцията, а това трябва да бъде комплекс от няколко точки, като първата е да се изпълняват условията на ООН.

Трябва да поставяме условия пред влизащите у нас, например, че няма да приемаме хора с бурки. Не би трябвало да има никакви расистки проблеми - ние ще приемаме хора, с които ни е приятно и можем да живеем с тях. В САЩ дори в кооперациите гласуват дали даден жител може да се нанесе там, а какво остава за държавата, коментира Соломон Паси.

Границите в момента са ни пробити, имаме нужда и от укрепването им, посочи още бившият външен министър и допълни, че нелегалният трафик трябва да бъде ограничен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини