Чобанов за казуса КТБ: Василев открадна парите, той е организирал цялата структура

"Цветан Василев е организирал цялата тази структура чрез свързани лица, за да може после банката да не притежава нищо, а той да има тези придобити активи". Това заяви депутатът от ДПС Петър Чобанов в отговор на въпроса кой е откраднал парите от КТБ.

По думите му тайният доклад на Alixpartners Services UK LLP е професионално написан и доказва тезата, че има фирми-бушони, през които са преминавали кредитите, а в банката да няма никакво обезпечение.

"Ако видим сюжетните линии, които Цветан Василев разиграва и разказва в последните дни, от една страна ще видим, че наистина има кредити, които се дължат на банката от фирми, свързани с Пеевски и неговата майка. Но тези кредити са изплатени. Дори тяхната стойност наистина да е 150 милиона лева., това са 3% от целия кредитен портфейл на банката", подчерта Чобанов, който беше финансов министър в периода, в който банката фалира пред Нова телевизия,

Той разкритикува ДСБ, които по думите му са имали депозит от над 2 милиони в банката, а в същото време "все търсят истината и все са морални стожери”.

"Мажоритарният собственик и акционерите на КТБ са основните виновни лица за това да се стигне до несъстоятелност", заяви пред Нова телевизия и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Атанасова поясни, че тайният доклад за източването на КТБ може да бъде на разположение на депутатите само в секретната секция на Народното събрание и само на английски език, за да не се получат разминавания при превода.

Коментари

Задължително поле