Нагъл обир посред бял ден в Люлин, задигнаха пари и бижута, докато семейството е на църква

Двама нагли обиржии нахлуха в частен дом в Люлин и отмъкнаха злато и солидна сума пари посред бял ден. Взломът е станал в неделя сутрин, когато по традиция цялото семейство ходи на църква в съседния квартал Филиповци. Крадците са заснети от охранителна камера на съседи, а потърпевшите изпратили видеото освен в полицията и в рубриката „Дръжте крадеца” по Нова телевизия.

Обирът е станал на 14 февруари на улица Ефрем Карамфилов 2. Двамата мъже са задигнали пари в брой - 5000 евро и други 800 лева, както и злато и бижута, разказва пред Нова телевизия пострадалият Цветан Ангелов.

„Тези пари бяха приготвени, защото откриваме нова строителна фирма и ни трябваха за оборудване, изтеглили сме ги с кредит. В петък вечерта ги взехме и трябваше в понеделник да ходим да си свършим работата с тях, но останахме без тях.

Входната врата е отворена с лост, всичко е станало за около 8 минути, на 9-тата вече са навън, обясни Ангелов.

Още същата вечер е извикана полиция.

„Когато дойдоха полицаите много трудно ги убедихме да вземат отпечатъци от всички дръжки и врати, които са пипани. Те обясниха, че имало някакви наслагвания и нямало нужда да се взимат отпечатъци, което много сериозно ме тревожи", разказва собственикът.

След това той занесъл записа в полицията, но до момента няма редакция от органите на реда.

Според потърпевшия крадците са получили от техен близък информация, че всяка неделя по едно и също време семейството ходи на църква в квартал Филиповци.

Районът, в който живеят обраните хора, е индустриална зона, има само 4 къщи и около 300 фирми, има засилена охрана и доста камери. Собственикът на обраната къща обещава солидна награда, ако някой предостави информация за обирджиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини