ДАНС И ГДБОП атакуваха данъчното в Търново (снимки)

Служители на ДАНС и ГДБОП от София атакуваха в сряда сутринта административните помещения на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Арестувани са данъчни служители за изнудване на фирми с големи суми.

Спецоперацията започнала около 8,30 часа в първите минути на работния ден. Униформени и цивилни полицаи нахлули на втория етаж на бившия партиен дом, където се помещава приходното ведомство.

Достъпът до канцелариите бил незабавно отцепен, а служителите изведени навън. Незабавно започнало претърсване на работните помещения. Вниманието на антимафиотите било насочено предимно към канцелариите на Дирекция „Събирания”. По време на акцията е иззета голямо количество документация.

„Мога само да потвърдя, че се провежда специализирана полицейска операция под наблюдението на Специализираната прокуратура”, каза пред „Труд” директорът на ТД на НАП в старата столица Ивайло Здравков.

Той оглави приходната институция само преди броени дни. „Не знаехме, че е подготвяна подобна акция”, добави лаконично Здравков.

Запознати с работата на данъчната служба поясниха, че Дирекция „Събирания” работи със стотици фирми и организира провеждането на публични търгове, там се рашева дали да бъдат наложени запори на парични авоари и имоти задари задължения.

След като се разчу за зрелищната акция, в старата столица се заговори, че разследването е за „игри” със задлъжнели фирми и е ударена организирана престъпна група.

„Обиските ще продължат през целия ден. Официална информация по случая вероятно ще бъде изнесена най-рано в четвъртък”, обясниха запознати със срелищната проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини