Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Красен Кралев дава поне 12 800 лв. на шампиона по таекуондо Данчо, заплаши федерацията с отнемане на лиценза

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с младия състезател по таекуондо Йордан Колев, като целта на срещата беше да се изяснят проблемите с финансирането на спортната му дейност.

Както “Труд” писа преди дни, 19-годишният ученик, който взе сребърен медал на Европейското в Букурещ миналата година, продава мартеници всеки ден след училище, за да събере пари за следващото голямо състезание, на което иска да се яви -в Бон, Германия, през април. Мартениците изработва безработната му майка, която използва и мотиви от трибагреника.

След публикацията ни редица фирми, частни лица и медии пожелаха да направят дарение на младия състезател, който има шансове да се класира дори на олимпиада, ако редовно участва в международни състезания. Данчо е и 9 пъти републикански шампион по таекуондо.

Както спортното министерство официално съобщи, за Йордан Колев има предвидено финансиране за 2016 г. в размер на 12 800 лв., като към тях се добавят средства за участия в състезанията от международния спортен календар, както и за закупуване на спортна екипировка. Общата сума за финансиране на Българска федерация по таекуондо WTF за 2016 г. от ММС е 235 000 лв. Проблеми във федерацията обаче бавят подписването на договора между министерството и БФ Таекуондо WTF.

Междувременно самият Данчо Колев пожела да се срещне с министър Красен Кралев, за да изясни по какъв начин може да получи подкрепа от държавата за бъдещата си състезателна дейност.

На срещата с младата надежда Красен Кралев изясни ситуацията във федерацията и какви са мерките, които министерството ще предприеме. В момента във БФ Таекуондо WTF има съдебен спор между двама кандидати за председатели – Росен Михайлов и Слави Бинев. 

Докато тече съдебният спор легитимен председател е Андрей Георгиев, който единствен има право да разписва договори от името на федерацията. Той обаче фактически е отстранен от ръководството на федерацията.

„Още преди 1 месец дадох ултиматум на двете страни в спора да свикат ново Общо събрание за избор на председател”, заяви министър Кралев. „Не трябва заради неразбирателството между тях да страдат спортистите, защото Данчо не е единичен случай. В четвъртък съм насрочил срещи с всички страни в спора, на които ще изчистим механизмите, по които финансираните спортисти на федерацията да получат средствата си, за да не се спира тяхната подготовка. Ако въпреки тези срещи не се стигне до финално решение за управлението на БФ Таекуондо в срок до 2 седмици ще се възползвам от дадените ми правомощия и ще отнема лиценза на Българска федерация по таекуондо WTF, за да не страдат спортистите. Това ще стане след като клубовете им са получили средствата за подготовка, които сме определили“, категоричен бе той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете