Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Борисов: Няма да допусна заради финансовия интерес на този или онзи да се дестабилизира държавата

„Няма да допусна заради финансовия интерес на този или онзи да се дестабилизира държавата.“ Това е заявил премиерът Бойко Борисов на заседанието на кабинета днес, става ясно стенограмата на правиелственото заседание. Думите му са по повод разпореждането му инспекторатите в министерствата да направят проверки на обществените поръчки, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Ето и пълния текст на стенограмата от днешното правителствено заседание по тази точка от дневния ред:

„И тук да ви уведомя да знаете, днес съм издал заповед всички инспекторати, които проверяват дейността на министерствата, да направят пълни проверки на обществените поръчки във всяко едно министерство – как са провеждани, спазвани ли са процедурите.
Искам пълна прозрачност, да бъде изчистено всякакво съмнение относно публичните пари. В обществото не трябва да остава и сянка на съмнение, че някой се облагодетелства за сметка на държавата. Затова се обръщам към всеки един от вас – знаете какви процедури вървят в министерствата ви.

И при най-малко съмнение за нередности, искам да ме сигнализирате. Доверието трудно се гради, лесно се губи. Няма да допусна заради финансовия интерес на този или онзи да се дестабилизира държавата.“

Още на заседанието на МС миналата седмица премиерът отмени. Тогава той обясни, че не желае да има грам съмнение в процедурите.

Първата обществена поръчка, която Борисов спря, беше за избора на изпълнители на двата лота на автомагистрала „Хемус“ „заради витаене на съмнения в обществото“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.