Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Разширяват системата за видеонаблюдение в Търговище

Разширяване на системата за видеонаблюдение на Търговище стартира общината. Това съобщиха от местната администрация след работна среща с полицията и специалисти за набелязване на нови точки за монтиране на камери, които да следят за реда и безопасността в областния град.

Като първа стъпка, ще бъдат проучени всички съществуващи камери на институции и частни лица, както и възможностите за включването им в общинската система, уточни секретарят на кметството Христалина Халачева

Ще се уточнят и местата, на които да се монтират новите съоръжения. Планира се те да бъдат поставени на входно-изходните артерии на града, на възлови кръстовища и места с натоварен трафик на автомобили и пешеходци. Наблюдение ще се прави и в районите на парковете „Борово око”, „Роден кът” и други, където има интензивно движение към развлекателни заведения.

За разширяване на системата в общинския бюджет тази година са предвидени 24 000 лв., съобщи Халачева.

Със средствата ще бъдат закупени нови камери. Те ще бъдат включени към вече работещата система, която обхваща централната градска част.

Миналата година общината инвестира 20 000 лв. в 16 камери, контролни зали с монитори в кметството и полицията, както и радиопредавателни съоръжения.

Целта на монтирането им беше опазване на новите съоръжения в центъра от вандали. Чрез камерите бяха засечени младежи, които карат автомобили по новия площад, който е забранен за превозни средства. Други, чупещи пейки, бяха изправени на съд. Имаше и куриозен случай на „заловена” в кадър млада дама, която се снабдява с разсад за цветя от новите алеи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.