Разширяват системата за видеонаблюдение в Търговище

Разширяване на системата за видеонаблюдение на Търговище стартира общината. Това съобщиха от местната администрация след работна среща с полицията и специалисти за набелязване на нови точки за монтиране на камери, които да следят за реда и безопасността в областния град.

Като първа стъпка, ще бъдат проучени всички съществуващи камери на институции и частни лица, както и възможностите за включването им в общинската система, уточни секретарят на кметството Христалина Халачева

Ще се уточнят и местата, на които да се монтират новите съоръжения. Планира се те да бъдат поставени на входно-изходните артерии на града, на възлови кръстовища и места с натоварен трафик на автомобили и пешеходци. Наблюдение ще се прави и в районите на парковете „Борово око”, „Роден кът” и други, където има интензивно движение към развлекателни заведения.

За разширяване на системата в общинския бюджет тази година са предвидени 24 000 лв., съобщи Халачева.

Със средствата ще бъдат закупени нови камери. Те ще бъдат включени към вече работещата система, която обхваща централната градска част.

Миналата година общината инвестира 20 000 лв. в 16 камери, контролни зали с монитори в кметството и полицията, както и радиопредавателни съоръжения.

Целта на монтирането им беше опазване на новите съоръжения в центъра от вандали. Чрез камерите бяха засечени младежи, които карат автомобили по новия площад, който е забранен за превозни средства. Други, чупещи пейки, бяха изправени на съд. Имаше и куриозен случай на „заловена” в кадър млада дама, която се снабдява с разсад за цветя от новите алеи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини