Италия скочи срещу Колина, иска от УЕФА да го изгони

В Италия скочиха на един от най-легендарните съдии в историята на футбола, който в момента е председател на Съдийската комисия на УЕФА - Пиерлуиджи Колина. Поводът за атаката към бившия арбитър идва от съдийските "тесли" срещу италианските отбори в евротурнирите.

Според Corriere dello sport ексцентричният бивш рефер бездейства и изпраща некадърни съдии на мачовете на отборите от "Ботуша". Арбитрите допускат куп грешки, а Колина не обелва и дума по темата.

Изданието прави анализ на последните двубои на "Рома", "Лацио", "Фиорентина", "Наполи" и "Ювентус" в Европа и твърди, че не са отсъдени цели 6 дузпи в полза на италианските отбори. Коментират се и други груби грешки на съдиите, а главният редактор на реномираното издание пита риторично: "Колина, къде си? Чел ли си Агати Кристи?". Ксавие Джакобели посочва цитат от писателката, в който се казва "Една улика е просто улика, две улики са съвпадение, но три улики вече са доказателство". Corriere dello sport и Tuttosport дори направо искат оставката на Колина и питат УЕФА, кога най-после смята да изгони италианеца.

В материала на изданието са посочени и конкретните ситуации, в които италианските отбори са били ощетени с най-малко 6 дузпи и спестени червени картони на играчи от противниковите отбори. Не липсват и гневни коментари по адрес на Колина от страна на тифозите, които са още по-крайни в мненията и оценките си. Цяла Италия очаква отговора на легендата в съдийството, но не е ясно дали изобщо ще получи такъв.

Коментари

Задължително поле