Транспортният министър Ивайло Московски: Кой е Радан Кънев?

„Кой е Радан Кънев? Аз не го познавам, никога не съм разговарял с него в лично качество. Дори не ми е задавал въпрос в парламента, не съм го виждал никога на четири очи”, заяви в предаването „Лице в лице“ в ефира на бТВ транспортният министър Ивайло Московски. Думите му бяха по повод поисканата му оставка от председателя на ДСБ.

„Не считам, че господин Кънев е достатъчно компетентен по темата „Транспорт”. Най-малкото е и неинформиран, но в крайна сметка, като ми иска оставката, го считам за реклама за мен”, каза още Московски.

Той даде яснота и за блокадата на границата с Гърция. Според него това е недопустимо и с външния министър Даниел Митов ще настояват пред Европейската комисия за изготвяне на нов документ, който да се прилага в подобни случаи.

„Този документ трябва да позволява бърза и незабавна реакция на ЕК в подобен тип кризи - да има план за действие от страна на Брюксел, който да се намесва буквално часове или дни след започването на такава криза и да не се допуска разрастване“, разясни Московски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини