Ислямска държава отправя смъртни заплахи към създателите на Фейсбук и Туитър

Екстремистите от групировката "Ислямска държава" отправят смъртни заплахи към създателите на компаниите Фейсбук и Туитър - Марк Зукърбърг и Джек Дорси, съобщи американското интернет издание "Вокатив".

Сътрудници на изданието са открили, в програмата за обмен на съобщения "Телеграм", пропагандни видеокадри, с продължителност 25 минути, с изображенията на Зукърбърг и Дорси, осеяни с дупки от куршуми.

Във видеоматериала се вижда как се разкриват страници с абонати на двете социални мрежи, заменят се снимките на собствениците и се качват пропагандни материали.

Според групировката тя е разкрила над 10 хиляди индивидуални и над 150 групови записи във Фейсбук и над 5 хиляди - в Туитър.

Спорна е достоверността на тези твърдения.

Авторите от "Вокатив" твърдят, че членовете на Ислямска държава често използват "Телеграм".

Според тях заплахите са в отговор на ограничаването на достъпа на екстремистите до популярните социални мрежи.

Си Ен Ен съобщава по този повод, че администрацията на САЩ се е обърнала за помощ към водещите технологични компании в борбата против разпространяването на публикации, които джихадистите от Ислямска Държава и техните съмишленици пускат в социалните мрежи.

Представители на Министерството на правосъдието вече са провели срещи с ръководителите на Епъл, Туитър, Снапчат, Фейсбук, интернет изданието "Бъзфийд" и канала Ем Ти Ви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят