Велизар Енчев: България няма пари за задължителна военна служба

Задължителната казарма ще ни струва 1,5 милиарда лева, нямаме достатъчен финансов ресурс за това, заяви независимия депутат Велизар Енчев пред Нова телевизия.

Идеята за въвеждане на редовна военна служба, която да трае 6 месеца е предложение на ВМРО и Красимир Каракачанов. Те предлагат онези български граждани, които нямат завършено основно образование и са неграмотни, трябва да се занимават с трудова повинност и усвояване на определени трудови навици и професии.

"За да предложиш подобно нещо, първо то трябва да мине на референдум и второ - за това нещо трябва да има пари. Къде е този финансов ресурс?", попита Енчев.

По негово мнение тази идея е по-подходяща за друго време, а в момента е по-належащо да се заделят пари за охраната на границата и за въздушните сили.

В същото време той предложи задължителна шестмесечна военна подготовка за младежите и в края да има задължителна военна клетва.

"Реалистично е предложението за връщане на задължителната казарма. Това е широко

одобрявано от обществото. 81% от българите одобряват връщането на Строителни войски", заяви и доц. Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини