Дъщерята на Лени Кравиц ще бъде Жената-котка в новия „Батман“

183 прасета за два уикенда отстреляха на територията на горското в Омуртаг

В очакване на Джок Полфрийман пред центъра за временно настаняване в Бусманци (СНИМКИ)

Общинската болница в Нова Загора има нов скенер

Михайлов подаде оставка

Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Мерки за подобряване на осветление и хигиена договориха община Търговище и селските кметове

Мерки за подобряване на сметосъбирането, осветлението и благоустрояване на малките населени места договориха представители на селските кметове със секретаря на община Търговище Христалина Халачева.

Това стана на първо работно заседание на новосъздадения Кметски съвет на селата с ръководството на общината.

В съвета влизат 7 от 51 кметове и наместници, които са били излъчени от колегите си за по-бързо и адекватно решаване проблемите на селата.
Като първа стъпка, от общината изискват от управниците на малките населени места справки за нуждите от подмяна на осветителни тела и контейнери за смет. Кметовете трябва да подадат и списък с належащите кърпежи на уличната мрежа в селата.

От всяко населено място се очаква да изготви искане за материали и пособия за извършване на благоустройствени дейности, съобщи Халачева.

„Кметовете поискаха средствата, предвидени за селата в размер на 30 000 лв., да им бъдат дадени още през пролетта, за да могат да ги разходват през активния сезон за различни ремонти. Вече изпълнихме едно от исканията им да бъдат подкрепени с работници за хигиенизиране, ремонти и озеленяване, като насочихме 50 безработни младежи на работа в селата. Очакваме да има и други програми, по които да осигурим заетост и да помогнем за обновяването на населените места”, каза Халачева.

От Община Търговище ще подготвят система и график за насочване на строителни работници от общинските предприятия към селата за извършване на различни дейности по подобряване на инфраструктурата, ремонти и други.
Кметският съвет и ръководството на общината ще се събират на заседания преди всяка сесия, както и при възникване на проблеми, които изискват бързи решения, казаха от администрацията на кмета д-р Дарин Димитров.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.