Премиерът при завръщането си в София: Престъпление е да няма втори лифт в Банско

От специалният ни пратеник в Израел

При завръщането си от официалната визита в Израел премиерът Бойко Борисов отново говори пред журналистите. Той коментира решенията, дискутирани при посещението му, както и вътрешно политически теми.

„Решихме доста неща в сферата на енергетиката, сигурността, мерките срещу тероризма и започването на летния сезон у нас. Освен израелските туристи, които са доста на брой и изискват по-специфична охрана, очакваме и много повече руски туристи. Затова трябва да бъдем много подготвени и с израелските, и с руските служби“, каза министър председателят. Попитан какво се очаква за казуса с концесията на ски зоната над Банско и не се ли притеснява, че „50 човека, които броят соколи за милиони лева, блокират развитието на зимния курорт, премиерът каза:

„Соколите са много важно нещо. А магистрала „Хемус“ я забавихме с една година заради щъркелово гнездо, за да се излюпят птичетата. Навсякъде сме направили тунели за костенурки, за мечки, за вълци, за лисици. Помните, че сами изкоренявахме, за да не се развали едно блатно кокиче. Така че в областта на екологията полагаме огромни усилия. В същото време личните взаимоотношения между собствениците на Банско и тези организации (зелените – б.а.), създават толкова шум в обществото и се изсипва толкова негативна енергия, че не искам изобщо да се замесва правителството. Аз съм за втори лифт на Банско и считам, че е престъпление да го няма. Но има безпокойство у еколозите, че ако се подпише, в някои други територии ще се застраши природата. Затова им давам последен шанс да се съберат и да се разберат“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини