Спешна среща при Цацаров за засилване на контрола на обществения ред

Спешна среща за засилване на контрола на обществения ред у нас свиква главния прокурор днес. Както "Труд" писа ще се търсят допълнителни мерки за охраната на обществени места след случая, при който четирима охранители пребиха млада двойка на Околовръстното шосе в София. В срещата ще участват главният секретар на МВР Георги Костов и директора на "Охранителна полиция" Тодор Гребенаров.

В сряда следобед колата на млада двойка беше засечена от два автомобила на Околовръстното шосе заради подаден клаксон. От двата автомобила слезли четирима мъже с метални палки, които започнали да удрят младия мъж. Жената успяла да заснеме случващото се, но също била нападната. Пострадалият мъж е с избити зъби и наранявания по лицето. Четиримата нападатели са арестувани за 72 часа.

Днес прокуратурата ще поиска постоянното им задържане. Нападателите работят в лицензирана охранителна фирма и по време на нападението са имали и огнестрелно оръжие. Трима от тях са с криминални прояви за изнудване, грабеж и нанасяне на средна телесна повреда. За хулиганство те могат да получат до 5 години затвор, а за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди наказанието е между 2 и 10 години затвор. От прокуратурата ги обявиха за хора с висока степен на обществена опасност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини