Градският плаж на Кюстендил поевтиня с 500 000 лева

Съветниците в Кюстендил гласуваха по-ниска приватизационна оценка на градския плаж - от 3 501 000 на 3 045 000 лева, обявиха от минипарламента. Старата цена е от 2011 год.

"Кризата, тежката икономическа ситуация и др. доведоха до поевтиняване на имотите. Логично беше да приемем нова по-ниска цена и за градския плаж", мотивира решението шефът на съвета Иван Андонов /Дясна коалиция/. При оценката да се използват сравнителни пазарни методи към настоящия момент, поискаха червените съветници.

"Целта ви е да мотаете инвеститорите. Кой има интерес от това? В момента, в който поискахте нова пазарна оценка, инвеститорът се оттегли. Това е сигнал, че нещата скърцат", ядоса се на подобни идеи кметът Петър Паунов /Дясна коалиция/, по чието предложение плажът беще обявен за продажба.

Градският плаж е на площ от 3 210 кв.м. Преди 10-12 години беше продедено правото на строеж върху терена за 3,5 мил. лева на чуждестранен социален фонд, който имаше проект за изграждане на селище и комплекс за болни и социално слаби хора. Обектът така и не беше започнат, а общината откупи отново правото да строи за около 800 хил.лева. Беше изграден кокетен плажен комплекс, който лятото се пука по шевовете - входът е символичен, 1 лев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони