Българският Зоро е царят на автогола

Луис ван Гаал се нуждае от остра като на Зоро шпага, за да оцелее в "Манчестър Юнайтед". А когато тъмнокожият Пионе Систо вкара за "Мидтиланд" на "Олд Трафорд", букмейкърите бързо спряха залозите за уволнението на холандеца.

Зоро обаче дойде от България и започна обратът. Нещастно играещият с маска на лицето Николай Бодуров си вкара автогол в едва втория си мач за датския шампион и оттам "Юнайтед" обърна резултата до 5:1. Бившият защитник на "Литекс" е вторият българин с попадение в "Театъра на мечтите". Многократно там вкара Димитър Бербатов, но все в правилната врата. А само преди седмица Бодуров обра овациите за победата над "Юнайтед" с 2:1 в Дания.

Защитникът не за първи път улучва грешната врата. След негов автогол България загуби с 0:1 срещу Хърватия у дома квалификацията за Евро 2016. Десет дни след това Бодуров заби и във вратата на бившия си тим "Фулъм" за 3:3 срещу "Родъръм". През 2014-а бранителят помогна за победата на "Локомотив" (Сф) с 2:0 над "Литекс", вкарвайки в мрежата на своя "оранжев" отбор. Истински цар на автогола.

Покрай драмата на българския Зоро изгря звездата на един 18-годишен младеж. Маркъс Рашфорд бе включен спешно в състава на Ван Гаал, след като на загрявката се контузи Антони Марсиал. В дебюта си младокът заби 2 гола. През 2014-а Рашфорд предпочете "Юнайтед" пред градския съперник "Сити". А в този сезон вече бе вкарал първия си еврогол - в младежката Шампионска лига срещу ПСВ "Айндховен".

"Маркъс игра фантастично, бе най-добрият в мача - каза Ван Гаал, който в неделя очаква "Арсенал" на "Олд Трафорд". - Много е важно да дебютираш с гол в Европа."

Емоциите от мача едва бяха отминали и дойдоха още по-големи. За първи път в евротурнирите един срещу друг ще играят "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед". Жребият срещна двата най-големи отбора на Англия на 10 март на "Анфийлд" и след седмица на "Олд Трафорд" на осминафинал. Досега Ван Гаал е спечелил всичките си дербита - четири за първенство и веднъж на летен турнир в САЩ. Дори в Англия се шегуваха, че ако играе всеки двубой срещу "Ливърпул", е единственият му шанс да стане шампион...

Другото голямо дерби на осминафиналите е между други два сочени за фаворити отбори - "Тотнъм" и "Борусия" (Дортмунд).

Заради ексцесии по трибуните УЕФА разследва "Борусия" и "Рапид"

"Борусия" (Дортмунд) се разгневи на феновете си, които подпалиха цял сектор на стадион "Драгао" при 1:0 над "Порто". Заради подобна проява клубът вече бе наказан с 60 000 евро от УЕФА за гостуването срещу ПАОК. Сега санкцията ще се увеличи. "Борусия" спечели благодарение на нелеп автогол на вратаря Икер Касияс - топката се удари в гредата, после в корема му и влезе в мрежата. Германският гранд бе спечелил с 2:0 като домакин.

Заради запалянковците си ще страда и "Рапид" (Виена). В един от секторите издигнаха нецензурен плакат срещу „Валенсия“ при загубата с 0:4. Дикторът на стадиона се извини на испански на гостите. Треньорът на испанците Гари Невил най-накрая се усмихна с четвърта поредна победа. След 0:7 от "Барселона" за купата на Испания бившият английски национал бе пред уволнение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят