МВР погна кортежи и хора с частна охрана, търси незаконно оръжие

Полицията е на крак. През цялата нощ срещу събота в цялата страна бяха извършени масирани акции. Така МВР изпълни искането на главния прокурор Сотир Цацаров да се сложи край на практиката кортежи да стоят пред дискотеки и да се осветли кои са ползващите частна охрана. Униформените проверяваха и за незаконно оръжие в колите.

Много хора имат в колата си средство за защита, разказват шофьорите.

На ескорти и кортежи - поне пред журналисти, полицаите на попаднаха. В следващите дни щели да бъдат оповестени данни колко са бизнесмените, ползващи охрана в Бургаски регион.

Както "Труд" писа с разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, на територията на цялата страна стартираха масирани полицейски проверки, съобщава пресцентърът на МВР.

Поводът са зачестилите случаи на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

Конкретният повод за активизирането на прокуратурата и МВР е бруталният побой, който няколко части гардове нанесоха на мъж и жена на столичното Околовръстно шосе. Късно снощи трима от биячите бяха оставени за постоянно в ареста от районния съд в София.

От МВР Варна съобщават, че през тази нощ в морския ни град са проверени 24 обекта и 74 лица, като 7 от тях са известни на МВР. За срок до 24 часа са задържани 7 души – за извършени криминални престъпления.

При проверките са констатирани 2 нарушения, свързани с присъствието на непълнолетни лица в заведения, на които са съставени актове и са предадени на родителите им.

Служителите на „Пътна полиция” са извършили проверка на 61 МПС, като при тях са установени 38 нарушения на Закона за движение по пътищата. Двама водачи са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, като срещу единият е започнато бързо полицейско производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини