Борисов: Не искам избори, но се готвя за война

Не искам избори, това е пагубно за държавата и няма да ги предизвикам, но се готвя за война. Това разкри премиерът Бойко Борисов в Сандански. „Държавата прави много добри неща и както виждате, всеки лош повод, независимо от бързата реакция, която се демонстрира, получава огромен обществен отзвук. ГЕРБ като най-голяма партия няма претенцията, че всичко, което прави, е без грешка и че всички решения са възможно най-добрите. Виждаме какви тежки отношения са вътре в самите партийни организации и партии, които имаме в правителството.

В РБ помежду си не си говорят и имат много тежки сътресения. Вътрешнопартийните им проблеми ги прехвърлят след това на ниво правителство - аз или ГЕРБ да сме им арбитър, което не е наша работа”, заяви той.

„Ние създадохме правителство под натиска на хаоса, който се задаваше нито ни ще станем любими на другите партии, нито те на нас, но ние се опитахме с колегата Цветанов, аз, правителството и парламентът да търсим някакъв баланс, да има някаква стабилност и най-вече да можем да си приключим финансовата година, защото помните ние заварихме спрени европейските фондове, а сроковете изтичаха. Ако беше пропаднал изборът на Меглена Кунева, тя щеше да подаде оставка и да падне правителството. РБ осигури 13 гласа. Не знам дали има партия,която досега с 13 гласа да има 7 министри и над 20 агенции и всички бордове на държавни фирми, особено във военната промишелност огромен интерес имаха от РБ”, коментира министър-председателят. Той е категоричен, че ГЕРБ повече няма да е боксова круша и няма ги търпи да се „джафкат”. „РБ много йезуитски, когато друг ни подкрепи, обвръзват тази подкрепа с обществените поръчки. Те – в бяло, ние – зависими и в черно. Стабилността е важна, но по-важен е моралът. Опитваме се да излезем от хватката на реформаторите, те си градят президентска кампания и се правят на морални стожери, но им видях капацитета. Да знаете, няма по-скъпо от името. То няма цена. Затова поех този курс. Спряхме обществени поръчки. Разбрах, че е важно да сложиш правила. И да си решителен. Който се движи по тях, е бизнесмен, който не го прави – прокурор и съд. Вземеш ли им парите, нищо не боли повече. За действията си получаваме изключителна подкрепа отвсякъде”, увери младежите премиерът. Той разкри, че при тези промени, които прави, след 20 дни очаква поредни компромати, атака и заплаха, защото щетите, които нанасят на тези, дето не спазват закона, са големи. „Докато идвах дотук, от 3 бензиностанции затворихме 2. Хванахме ги с подставено лице. „Шпиони” им потърсиха фактури, а те не издават. Пратили го в друга бензиностанция. Но това, което правим, е вярно, защото само за 10 дни ме заляха със стотици сигнали, някои за злоупотреби още от 2001 година. Можете да ходите с вдигната глава, мили мои”. Обърна се към аудиторията Бойко Борисов.

Младеж го попита за напредъка на Румъния. „Аз искам моята държава да прилича на Германия и Австрия, а не на Румъния. Не знам някой българин да е отишъл да живее в Румъния. Мисля, че България е по-напред, но не е наша работа да коментираме Румъния. Крутите мерки, които вземаме, не са кампанийни. Няма милост за никого. Хората ще го оценят, нека минат 6 месеца, за да се приемат няколко важни закона”, сподели Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини