Ненчев остава военен министър реши БЗНС

БЗНС остава в Реформаторския блок и като част от коалиционното управление на страната, а министърът на отрбаната Николай Ненчев няма да подава оставка - това стана ясно след заседание на националното ръководство на партията в Банско, предаава БНР.

Ненчев е обявил, че сигурността на страната ни в условията на усложнената ситуация с бежанската криза остава основният му приоритет в работата му като министър. Това е бил сред най-основните му аргументи да подкрепи коалиционното управление между ГЕРБ и Реформаторския блок, подписвайки анекса към договора, което предстои да се случи.

"Вчера имах среща с министър-председателя Бойко Борисов, на която получих категорична подкрепа за водената от мен политика. Министър-председателят настоя да запазя поста си и да продължа с политиката, която съм водил до момента. Имах разговори с председателя на ДСБ Радан Кънев, с колегите от Гражданския съвет, от които също получих възможно най-висока оценка и категорична подкрепа и настояване от тяхна страна да запазя поста си. В този смисъл нямам колебание, запазвам поста, който изпълнявам, както и длъжността, която заемам. Продължаваме разговорите, правим всичко възможно и ще направя всичко възможно да запазим целостта на Реформаторския блок", заяви Ненчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика