"ЛА Галакси" мести полет, за да гледа Джерард финала

Треньорът на "Лос Анджелис Галакси" Брюс Арена премести полет и тренировка, за да може звездата му Стивън Джерард да гледа по телевизията финала за купата на лигата "Ливърпул" - "Манчестър Сити". Големият капитан на "червените" предрече първи трофей за Юрген Клоп. Двамата се засипаха с комплименти около Коледа. В момента Джерард се готви за мач от Шампионската лига на КОНКАКАФ срещу мексиканския "Санта Лагуна".

"Когато казах на Брюс, че искам да гледам финала, той веднага нареди пълна промяна на програмата", разкри Джерард.

"Манчестър Сити" е фаворит за трофея според букмейкърите. Но Клоп обяви, че за него най-важни са трофеите. "Искам титлата, но не за себе си - рече треньорът. - Когато спечелиш в Германия, можеш да си направиш реплика на купата за 3000 евро и да си я сложиш на библиотеката. Аз никога не съм го правил. Моите купи са в главата ми. "Манчестър Сити" е велик тим и трябва да сме много силни, за да победим."

Два месеца преди края на кариерата си в "Сити" треньорът Мануел Пелегрини призова Рахим Стърлинг да не слуша освиркванията от феновете на "Ливърпул". През лятото 21-годишният нападател бе купен за 49 милиона лири. "Казах му да се фокусира върху себе си, да не мисли за трибуните и миналото - каза чилиецът. - Няма какво да доказва никому."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят