Синдиците на КТБ се извиниха на БСП за сгрешен влог

Синдиците на Корпоративна търговска банка са се извинили на БСП с официално за „допусната техническа грешка” при публикуването на списъци на партии, политици и магистрати, имали отношения с трезора, съобщиха от партията на сайта си.

Според изнесените на 9 февруари данни, влогът на Областния съвет на БСП-Варна бе поставен на трето място по размер, като се твърдеше, че сумата в него е възлизала на над 1 млн. лв. Проверка, възложена от председателя на БСП Михаил Миков, опроверга тази информация.

В писмото се посочва, че в периода от 1 януари 2009 г. до 31 декември 2015 г. Областният съвет на БСП в гр. Варна е имал една сметка в КТБ, открита на 6 декември 2007 г. Оправомощени от бившия председател на партията Сергей Станишев да се разпореждат с нея са били: Боян Димитров, Петър Димитров, Красимир Янков, Мая Раданова-Кръстева, Цонко Цонев, Милка Кузманова.

В кореспонденцията си до „Позитано“ 20 синдиците отбелязват, че между 1 май 2014 г. и 31 декември 2015 г. с вземането по сметката не са извършвани цесии, а от 1 май до 20 юни 2014 г. със средствата са осъществявани само стандартни операции – тегления и банкови преводи.
Квесторите в КТБ декларират също, че след като на 10 февруари е установена „техническата грешка“, хвърлила сянка върху имиджа на варненската организация на социалистите, е извършена корекция на оповестената от тях информация. Поправеният списък е представен на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за публично оповестяване, а на интернет страницата на КТБ е публикувано съобщение за допуснатата грешка и нейното отстраняване.

Коментари

Задължително поле