Венци Стефанов погна „Берое“

Да се налагат наказания и да се отнемат точки на отборите, които заобикалят правилото да използват играч до 21 години, призова Венцеслав Стефанов след „Славия“ - „Берое“ 0:0. „Белият вожд“ изригна срещу старозагорския тим, защото „задължителният“ младок Стивън Петков бе сменен още в 26-ата минута с опитния Исмаил Иса. Така се използва вратичка в регламента, където е записано, че младият футболист трябва да излезе титуляр, но не е уточнено колко време да остане на терена.

„Говорим, че милеем за българския футбол, а всички виждате какво става - ядоса се президентът на „Славия“. - Не само „Берое“, но и „Лудогорец“ си сменя младите играчи. Не само трябва да има наказание за тези отбори, но и да им се отнемат точки. Ще искам да се вземе сериозно и окончателно решение за правилото за младите играчи!“

След второто поредно нулево равенство Стефанов се закани, че „белите“ ще „си го изкарат“ на някой от следващите съперници - „Ботев“, „Лудогорец“ и „Левски“.

В другия неделен мач от „А“ група „Пирин“ и гостуващият „Ботев“ направиха зрелищно 2:2 с два гола в добавеното време. При 1:1 след попадения на Тодор Неделев и Маркиньос в доиграването Атанас Милев изведе „канарчетата“ напред, но Александър Дюлгеров пак изравни. Треньорът на гостите Николай Костов упрекна бразилския вратар Виктор Голас за грешката при четвъртото попадение в мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ