Как се храни зеленият октопод

Повод за справката е съобщение до медиите на Националната гражданска коалиция „Природата за хората и регионите“. В писмото от неправителствената организация призовават Министерския съвет и премиера Бойко Борисов да инициират проверка на определени зелени НПО, които в повечето случаи печелят проекти със солидно европейско финансиране.

„Министерството на околната среда и водите до излизане на резултатите от проверката да спре Оперативна програма „Околна среда“ в частта за биоразнообразието. В медиите бяха публикувани стряскащи данни за източването на ОП „Околна среда“, особено в частта за биоразнообразие. За предишния програмен период само за тази сектор са дадени над 250 милиона лева. За новия период се очаква да се отпуснат още толкова. Въпреки тези огромни суми ефектът за държавата и гражданите е повече от съмнителен“, пишат от „Природата за хората и регионите.

Именно на базата на тази иформация и съмненията за това какво се случва с парите от НГК „Природата за хората и регионите“ призовават за пълна проверка, като уточняват, че ще предадат всички данни от списъка на компетентните органи (повече вижте в приложената графика).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини