Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Как се храни зеленият октопод

44 418 517 лева – това е общата стойност на проектите с участие на организации от коалицията „За да остане природа в България“ през последните осем години, показа проверка на „Труд“ в Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС за страната ни.

Повод за справката е съобщение до медиите на Националната гражданска коалиция „Природата за хората и регионите“. В писмото от неправителствената организация призовават Министерския съвет и премиера Бойко Борисов да инициират проверка на определени зелени НПО, които в повечето случаи печелят проекти със солидно европейско финансиране.

„Министерството на околната среда и водите до излизане на резултатите от проверката да спре Оперативна програма „Околна среда“ в частта за биоразнообразието. В медиите бяха публикувани стряскащи данни за източването на ОП „Околна среда“, особено в частта за биоразнообразие. За предишния програмен период само за тази сектор са дадени над 250 милиона лева. За новия период се очаква да се отпуснат още толкова. Въпреки тези огромни суми ефектът за държавата и гражданите е повече от съмнителен“, пишат от „Природата за хората и регионите.

Именно на базата на тази иформация и съмненията за това какво се случва с парите от НГК „Природата за хората и регионите“ призовават за пълна проверка, като уточняват, че ще предадат всички данни от списъка на компетентните органи (повече вижте в приложената графика).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете