Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

В ІV ОУ „Димитър Петров“ в Сливен всяка сутрин започва с клетва за вярност към родината

„Ние, малките граждани на Република България, даваме дума пред знамето и нашето Отечество да бъдем достойни граждани и нашата Родина да се гордее с нас. Да живее България!“ – с тези думи започват всеки ден учебните занятия на учениците от 1 до 4 клас в ІV ОУ „Димитър Петров“ в Сливен. В класните си стаи 240 малчугани изричат с ръка на сърцето заедно, на глас „клетвата за вярност“. Думите ехтят, чуват се по коридорите. „Много е вълнуващо наистина!“ – заяви директорката на учебното заведение Силвия Георгиева. „За нас това не е клетва, по-скоро обещание, нашата „минутка за родолюбие“, която е много важна за децата ни, особено във времена на девалвация на ценностите“ – допълни тя.

Четвърто училище засега е единственото в Сливен, където има минута за родолюбие. Примерът дал учителят Георги Дичев от Ямбол. Той написал клетвата, както я наричали неговите ученици, и всеки учебен ден започвал с нея. „Научихме неотдавна за идеята на колегата ни и тя много ни допадна. Не искаме да се чувства самотен в усилията си, горещо го подкрепяме, защото всички вярваме, че България има бъдеще и ще я има“ – казаха учители. Във всяка стая на сливенското училище има национален трибагреник. Минутката за родолюбие била съпътствана от песни, любими на децата. „Категорично заявявам, че инициативата ни няма нищо общо нито с партии, нито с партийни някакви идеи. И няма да допуснем това. Преди да въведем нашата „минутка“, разговаряхме с родителите и получихме тяхната безусловна подкрепа“ – подчерта директорката Силвия Георгиева. В края на учебната година тя е решила да покани ямболския учител Георги Дичев и неговия 1-ви „г“ клас на среща в Сливен. Директорката се надява, че идеята им ще се разпространи не само сред останалите училища в двата съседни областни града, а и из цялата страна. Защото децата придобиват повече вяра в себе си и бъдещето, учат се да спазват обещанията си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.