Шофьор на автобус получи гърч в движение, кондуктор предотврати инцидент

Шофьор на автобус по линия 99 на градския транспорт в Пловдив е получил гърч по време на движение. Заради бързата намеса на млад кондуктор, за щастие, не се стигнало до инциденти,съобщи plovdivglas.bg.

Случката се разиграла след моста на "Васил Априлов" в посока София.

Водачът, който е на около 60 години,изпаднал в безпомощно състояние зад волана, а кракът му натискал педала на газта. При всяка конвулсия на шофьора, скоростта на автобуса се увеличавала.

Само бързата намеса на младия продавач на билети спасила от фатален инцидент пътниците в автобуса и пресичащите на близката пешеходна пътека петима души, сред които и майка с малко дете.

Младият контрольор успял да спре автобуса, дръпвайки ръчната спирачка. Една от пътничките оказала първа помощ на шофьора, а друга звъннала на 112.

На мястото на инцидента минала линейка, но в нея нямало лекар, така че се наложило да се изчака 10 минути за нова линейка, в която вече имало медицинско лице.

Шофьорът бил откаран в болница в състояние на сериозен шок. Негов колега коментира, че причината за състоянието му не би могла да е в резултат на умора, тъй като предните два дни е почивал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини