Катастрофирал без книжка си заряза колата

Шуменец без шофьорска книжка катастрофира с БМВ и го заряза едно денонощие на оживен панорамен път по пътя за Пеметник "Създатели на бълграската държава". В сряда следобяд обаче, полицаите установили безгрижния водач И.И. на 23 г. Той опитал да им оябсни, че не е бил зад волана и не знаел нищо за колата си. Искал да хвърли вината върху друг човек.

На И.И. обаче ще бъдат съставени актове за напускане на местопроизшествие и за шофиране без книжка, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Катастрофата можеше да остане скрита, но към 18 ч. във вторник граждани подали сигнал за автомобил, излязъл от пътното платно при спускане към града. На място веднага е изпратен полицейски автомобил, който заварил возилото заключено и празно. Двете въздушни възглавници били отворени, а предното и задно стъкло били потрошени. В болницата нямали данни някой да е търсил помощ с травми от ПТП. Веднага е установен собственикът на колата, но при проверка станало ясно, че не живее на посочения адрес. Затова откриването му се забавило.

Предполага се, че самонадеяният собственик на кола без книжка, е бил и пиян, и затова се е укрил, но това е недоказуемо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони