Село на бунт срещу сериен изнасилвач на баби

Жителите на монтанското село Буковец се готвят за протести, за да не допуснат сред тях да се върне опасен апаш – крадец и насилник. Преди дни извергът преби и изнасили възрастна жена и бе задържан. Престъпникът обаче се е гаврил с още две баби и е останал безнаказан.

„Ако пак излезе от килията и дойде в селото, ще преградим улиците и сами ще го прогоним!”, заканват се хората в Буковец. 66 годишната Горанка Ц. преживяла най-големия кошмар в живота в нощта на 1 март. Тогава местният апаш Людмил М./24 г./ отрязал тока на къщата й, счупил прозорец, вмъкнал се в спалнята на жената и след като я пребил, я изнасилил. 90 годишната майка на жертвата, която е с ампутиран крак, не могла да помогне на дъщеря си срещу изверга.

След гаврите апашът заплашил жената да мълчи и избягал. Чак по светло Горанка потърсила помощ и пристигналите полицаи арестували изнасилвача, който си признал всичко. „Людмил е страшилището на селото. Не работи, краде и като се напие изнасилва пенсионерки. Преди Горанка насили две други баби – над 70 годишни, но не влезе в затвора!”, разказаха в селото. Според полицията срещу апаша е имало досъдебно производство, но в хода му пострадалата старица отеглила показанията си и разследването било прекратено.

Другата жена пък въобще не подала жалба. Синовете на пострадалите старици ги прибрали при себе си в София и Монтана. „Само 120 души сме в Буковец, повечето сме жени, над 60 годишни. Вече не смеем да заспим и да излезем по дворовете. Не искаме Людмил в селото, на пътя ще легнем, но няма да го пуснем пак да ни тормози и срами!”, заричат се бабите. „Съдът взе постоянна мярка задържане под стража на Людмил М. Разследването срещу него продължава!”, заявиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини