Полицията търси свидетели на тежка катастрофа в Монтана

Районното управление на МВР в Монтана отправи призив за помощ към гражданите, станали очевидци на тежко произшествие в областния град, при което шофьор прегази възрастен мъж и избяга.

Раненият пешеходец е с опасност за живота в болница. Инцидентът стана в понеделник тази седмица към 19.25 ч. на централния булевард „Монтана”. Лек автомобил с все още неизвестни марка и шофьор блъснал 79 годишния Димитър И., който се движел с тъмни дрехи по платното. След удара водачът дал газ и избягал.

По време на произшествието по улицата са се движели и други автомобили, но никой не спрял и не се притекъл на помощ на дядото. Възрастният мъж е транспортиран в областната болница с комоцио, счупена ключица и два счупени прешлена. Според лекарите, които четвърти ден се борят за живота му, шансът дядото да се възстанови е минимален. По случая е образувано досъдебно производство, но избягалият шофьор засега не е открит.

Полицията умолява всеки, станал свидетел на произшествието, да се обади в РУ на МВР и даде описание на колата – марка, цвят номер, както и на водача й. Анонимността на свидетелите е гарантирана, заявиха от дирекцията на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони