МВР и МО тренират с Македония срещу бежанците на границата

Преди две седмица родните сили демонстрираха готовност за справяне с бежански щурм на "Кулата". Снимка: Фейсбук

Поредна по границата започва днес. Този пътя ще бъде съвместна действия с Македония, като действията ще започнат в 15 ч., каза вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Имаме среща с македонския вътрешен министър и министъра на отбраната. (...) Ще присъстват и македонските сили, за да покажем как си взаимодействаме. Нещо, което е изключително важно и изключително навременно в този момент”, обясни още тя.

"Винаги има възможност за предсрочни парламентарни избори, но в момента мисля, че не", каза още Бъчварова. „Ние от самото начало говорихме, че към никого няма да имаме този подход, да елиминираме хора с евентуална свързаност с една и друга политическа сила. Това сме говорили със всички коалиционни партньори, че оценяваме хората според експертните им качества. Това е най-важното и най-полезното за управлението в момента”, посочи тя по отношение на декларацията на ПГ на ГЕРБ, която поиска ДСБ да излезе от властта.

„Проблемът е в това, че политически се говори едно, а на практика ситуацията е друга. Говоря за тази част от Реформаторския блок, която реши да не подкрепя вече правителството. Решението на този казус е там, където той се е породил – в тези, които не могат да се самоопределят”, допълни тя и бе категорична, че правителството работи добре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини