Мотористи с писмо до Цецка Цачева

Мотористи от седем клуба са изпратили писмо до Цецка Цачева, съобщи bTV. Рокерите са твърво против новия закон, който ги задължава да сключват целогодишна застраховка "Гражданска отговорност" за моторите си, защото ги управляват само през половината от годината.

Мотористите заявиха, че са имали национална среща на всички мотоклубове в България, която се е провела в Стара Загора. На нея са решили да представят на народните представители тяхното виждане по въпроса за новия кодекс за застраховането, който според тях не ги третира равно и не защитава обществения интерес.

Самото писмо представлява официалната позиция на мотоциклетистите в България, както и позицията на всички хора, които притежават някакъв вид моторни превозни средства.

Рокерите заявиха още, че подготвят национален протест пред сградата на Народното събрание на 13 април тази година. Ако исканията им не бъдат разгледани и не се вземат мерки, те очакват да се съберат около 10 000 човека и да протестират. Основното им искане е да се даде възможност за срочни сключвания на застраховка "Гражданска отговорност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини