Младок върна Юнайтед в битката за топ 4

"Манчестър е червен", с тези думи вилняха феновете на Манчестър Юнайтед при победата в градското дерби с Манчестър Сити. "Червените дяволи" надвиха съперника си с минималното 0:1 с нов гол на младока Маркъс Рашфорд.

Отборът на Луис ван Гаал отдалечи максимално "сините" от титлата и влезе в борба за четвъртото място във Висшата лига на Англия, което осигурява квалификации за Шампионската лига. В 15-а минута на мача Хуан Мата подаде на Рашфорд, който на границата на наказателното поле финтира с едно движение Демикелис, навлезе до мястото на дузпа и разстреля вратаря Харт като прати топката в долния десен ъгъл. За домакините Яя Туре имаше сериозна възможност да изравни при шут извън наказателното, но пропусна. Отново Туре беше в центъра на събития, когато при центриране падна точно пред стража на "дяволите". Ситуацията беше доста спорна, но дузпа не беше дадена. В края на полувремето Рашфорд беше видимо фаулиран от Демикелис на метри от Харт, но отново нарушение не беше отсъдено.

Отборът на "гражданите" беше белязан от контузии - в края на първото полувреме Рахим Стърлинг получи разтежение в областта на слабините и на негово място влезе Фернандо. В 46-ата минута пък Джо Харт принудително трябваше да бъде сменен поради сблъсък с Марсиал. Във втората част с пропуски се отличиха Кун Агуеро и Яя Туре. Нападението на отбора на Мануел Пелегрини трудно реализираше удари поради добре подредената защита на противника си.

Отборът на Юнайтед се възстанови по най-добрия начин след отпадането от Лига Европа от Ливърпул. В момента те се намират на само една точка от "Сити", които пък от своя страна се отдалечиха с 16 точки от лидера Лестър, който продължава победната си серия след победа с 0:1 над Кристъл Палас.

Тотнъм пък продължава да се бори за първото място. С домакинската си победа над Борнемут с 3:0, те се доближиха на пет точки от първенеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят