Многодетен баща си отряза ръката в цех в златоградско село

Многодетен баща си отряза ръката на машина в шивашки цех в златоградското село Старцево. Валентин Ковачев работел от април м .г. в цеха на фирма "Текстар 2012" в селото.

За трудовата злополука сигнал от цеха подали в 10 часа сутринта. Мъжът работел на машина за събиране на отпадъци от производството. Като спряла да работи, започнал сам да отстранява повредата и си отрязал дясната ръка между дланта и китката.

Транспортиран е за лечение в пловдивска клиника без опасност за живота. "Трябвало е да изключи две копчета на машината, той е изключил едното, а другото е мислел, че го е изключил, а не го е направил от бързане. Не знам как ще се справяме сега", каза съпругата му.

До болницата в Златоград го закарал управителят на фабриката Синан Али. Той е обещал да помогне финансово и за лечението на многодетния баща. По случая е образувано досъдебно производство. Семейството има три дъщери и един син.

От началото на миналата година майката Джемиле работи на постоянен договор в шивашката фирма в село Старцево, а от април т. г. там е започнал работа и бащата. Семейството 4 години живя без ток заради 3600 лв. дълг към електроразпределителното дружество, заради липсата на работа. Преди Коледа анонимна дарителка от Бургас им плати целия дълг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони