МВР за сигнала за влаченото куче: Нямаме данни да е имало насилие над животното

Нямаме данни да е имало насилие над кучето, за което си твърди, че е влачено от кола в София. Това казаха от МВР пред Труд онлайн във връзка със случая, при които по свидетелски разказ мъж е спасил животното от теглича на автомобила на собственика си в събота следобед.

От МВР пък са категорични, че изясняват случая. Пред органите на реда собственикът на животинката твърдял, че не я е влачил, а само я бил вързал за теглича си.

В момента е ясно, че за случая са подадени два сигнала в полицията. Единият е за стрелба, който е потвърден и за него Величков е бил арестуван. Вторият е за насилието на животното, за който от полицията все още не могат да установят дали е верен. В същото време кучето е върнато на стопанина и според МВР по него няма следи от упражнено насилие, въпреки снимките, на които се вижда, че животинката е с окървавена лапа.

От полицията заявиха, че ако бъде доказано насилие, ще предприемат мерки срещу стопанина, каквито са разписани по закон.

Той забранява проявата на жестокост над животни. За такава се смята „всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или увреждане на здравето му или стрес“. Според Наказателния кодекс наказанието за тежко или трайно увреждане е лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини