Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Цанко Цанков преплува Бургаския залив

Европол откри 50 кг фалшиви български подправки

Открити бяха 10, 000 тона опасни храни и 1 милион литра напитки с вредни за здравето вещества при мащабна съвместна акция на Европол и Интерпол в 57 държави, предаде БТВ. Сред нездравословните стоки бяха открити и 50кг фалшиви български подправки.

При тях има разминаване между съдържанието на пакетите и етикета. След проверка на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), се оказа, че хванатите подправки са били пакетирани в нерегламентиран цех.Всички кашони за иззети и нито един пакет не е стигнал до свободния пазар след намесата на органите на реда.

Съвместната операция на Европол и Интерпол се провежда за пета поредна година. В някои страни има и задържани хора. Някои от разкритите случаи включват маймунско месо, хванато на летище „Завентем“ в Брюксел и 11кг скакалци и 20кг гъсеници, хванати от властите във Франция.

Някои от по-сериозните случаи обаче включват фабрика в Судан, която е пакетирала 85 т маслини, боядисани със меден сулфат, за да изглеждат зрели. Най-голямо количество фалщиви напитки пък са открити в Гърция и Великобритания.

Гръцките власти са разбили три фабрики и са хванали 7 400 бутилки алкохол менте, а техните колеги във Великобритания са конфискували близо 10 хил. л фалшиво вино, уиски и водка.

В Унгария, Италия, Литва и Румъния органите на реда предотвратили износа на шоколади, сладки и безалкохолно шампанско с опасни за здравето съставки. Продукцията била предназначена за пазари в Западна Африка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.