Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Кметът на Разлог вдигна сватба на сина си (СНИМКИ)

Започна умъртвяването на 17 000 прасета от свинекомплекса в село Николово

Фалшив изумруд? Няма грешка с малахита

249 са кандидат-студентите за новия Факултет по медицина Първото класиране ще бъде обявено на 5 август

Форбс: Хакери са откраднали огромно количество данни от федералната служба за сигурност на Русия

Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Стратфор: Мигрантите тръгват през България

Балканският маршрут е напълно затворен, по тази причина мигрантите ще се опитат да проникнат в Европа през България и Албания, прогнозира агенция „Стратфор“ в Анализ-прогноза за развитието на миграционната криза в ЕС през второто тримесечие на 2016 г., цитиран от БГНЕС. Мигрантския поток от Близкия изток за Гърция няма да отслабне и все повече бежанци ще се опитват да стигнат до Италия.

 Европейската комисия и германското правителство ще се опитат да запазят Шенгенското споразумение, разрешаващо свободното предвижване между държавите, но граничният контрол в някои европейски страни ще бъде запазен, особено след терористичните атентати в Брюксел.

Мигрантите ще продължават да се опитват да се доберат до бреговете на Гърция, понеже със затоплянето на времето ще стане по-лесно придвижването им. Действията на някои държави, като издигането на огради, пограничният контрол и квотите за предоставяне на убежище, ще продължат.

Тъй като главният балкански маршрут е напълно затворен, някои мигранти ще се опитат за проникнат на север в Европа по резервните маршрути – през Албания и България.

Все повече бежанци ще се насочат към Италия. Част от мигрантите, които са проникнали в Европа през Албания, ще се опитат да пресекат Адриатическо море, за да влязат в Апенините.

Затоплянето на времето ще повлияе и на придвижването по маршрута, свързващ Северна Африка и Южна Италия.0 Някои съседни на Италия държави ще да решат да затворят своите граници, за да предотвратят предвижването на мигрантите на север. ЕС ще реши да създаде европейска гранична служба и брегова охрана, за да координира действията на граничните служби на отделните държави.

Страните от ЕС, които са по неговите външни граници, като Италия, Гърция, Полша и Унгария ще подкрепят тази идея. Ще продължат дебатите за бъдещето на Шенген. Страните, намиращи се по балканския маршрут, ще поискат Гърция да бъде извадена от Шенген, както и ще настояват за запазването на граничния контрол.

Германия и Италия ще подкрепят Гърция, в резултат на което тя ще остане член на зоната за свободно движение. Бежанската криза ще има политически последици в Германия.Ангела Меркел и занапред ще търси общоевропейски пътища за излизане от тази криза, но няма да ги намери.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.