Разследват смъртта на 70-годишен, починал след сбиване със сестра си

Над 50 огнеборци, горски и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново Спасителите били принудени да изминат 5-6 километра пеша в непрестъпната местност

Арестуваха рецидивист в момент на производство на пико Наркопроизводителят е спипан в дома му в Долна Оряховица

Боил Банов: Културата винаги остава в световен мащаб като един от най-ниско финансираните сектори

Жена е пострадала при взрив на газова бутилка в апартамент в столичния квартал “Западен парк”

Посланикът на Русия Анатолий Макаров: Гласувах за нашите добри братски отношения

Самотна възрастна жена от село Дрен получи дърва и лекарства 78-годишната Баба Седефка е готова да върне добрината

Пълен пакет звезди в „Гринго“ Екшън комедия от Наш Еджъртън

Водач с тежки травми след катастрофа край Търново

Герджиков атакуван два пъти от телефонни измамници Искали му 20 хил. лв., иначе щели да убият жена му и него

Емил Димитров: Най-много корупционни практики има при горивата

Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Асен Блатечки: Много искам да си партнирам с Анджелина Джоли

Владимир Путин упражни правото си на глас на президентските избори в Русия (ВИДЕО)

Стратфор: Мигрантите тръгват през България

Балканският маршрут е напълно затворен, по тази причина мигрантите ще се опитат да проникнат в Европа през България и Албания, прогнозира агенция “Стратфор” в Анализ-прогноза за развитието на миграционната криза в ЕС през второто тримесечие на 2016 г., цитиран от БГНЕС. Мигрантския поток от Близкия изток за Гърция няма да отслабне и все повече бежанци ще се опитват да стигнат до Италия.

 Европейската комисия и германското правителство ще се опитат да запазят Шенгенското споразумение, разрешаващо свободното предвижване между държавите, но граничният контрол в някои европейски страни ще бъде запазен, особено след терористичните атентати в Брюксел.

Мигрантите ще продължават да се опитват да се доберат до бреговете на Гърция, понеже със затоплянето на времето ще стане по-лесно придвижването им. Действията на някои държави, като издигането на огради, пограничният контрол и квотите за предоставяне на убежище, ще продължат.

Тъй като главният балкански маршрут е напълно затворен, някои мигранти ще се опитат за проникнат на север в Европа по резервните маршрути – през Албания и България. 

Все повече бежанци ще се насочат към Италия. Част от мигрантите, които са проникнали в Европа през Албания, ще се опитат да пресекат Адриатическо море, за да влязат в Апенините.

Затоплянето на времето ще повлияе и на придвижването по маршрута, свързващ Северна Африка и Южна Италия.0 Някои съседни на Италия държави ще да решат да затворят своите граници, за да предотвратят предвижването на мигрантите на север. ЕС ще реши да създаде европейска гранична служба и брегова охрана, за да координира действията на граничните служби на отделните държави.

Страните от ЕС, които са по неговите външни граници, като Италия, Гърция, Полша и Унгария ще подкрепят тази идея. Ще продължат дебатите за бъдещето на Шенген. Страните, намиращи се по балканския маршрут, ще поискат Гърция да бъде извадена от Шенген, както и ще настояват за запазването на граничния контрол.

Германия и Италия ще подкрепят Гърция, в резултат на което тя ще остане член на зоната за свободно движение. Бежанската криза ще има политически последици в Германия.Ангела Меркел и занапред ще търси общоевропейски пътища за излизане от тази криза, но няма да ги намери.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.